Ik ben Patty van den Ban…

Coach en yogadocente voor meiden,  faalangstreductietrainer, en leerkracht/coach in het basisonderwijs. Ik woon in Nootdorp samen met mijn man, twee kinderen en onze hond.

In mijn praktijk richt ik mij op het coachen van meiden (vanaf 10 jaar) en hun specifieke hulpvragen (onzekerheid, laag zelfbeeld, perfectionisme enz.). Als jongere was ik een echt meisje-meisje. Met alle onzekerheden en angsten die erbij kunnen horen. Ik wilde het graag heel goed doen voor de ander en verloor daarbij mezelf met alle gevolgen van dien. Ik had een heel fijne therapeute die goed kon luisteren. Daarnaast was ze ervaringsdeskundige en dat zorgde ervoor dat zij mij echt begreep. Dat is de basis geweest voor mijn coachpraktijk. Als ervaringsdeskundige, de meiden in mijn praktijk de hulp bieden die zij nodig hebben. Doordat ik mij heel goed in hen kan verplaatsen, ontstaat er al snel een vertrouwensband, wat heel belangrijk is voor het verdere coachtraject. Ook ondersteun ik ouders bij het begeleiden en helpen van hun dochter.

Ervaring leert dat meiden met onzekerheid, een laag zelfbeeld en angst, voor alles en iedereen zorgen behalve voor zichzelf. Door hun gevoeligheid weten ze precies wat de ander nodig heeft. Het goed willen doen voor de ander (pleasen) kost veel energie en geeft veel spanning. En levert vaak niet de waardering op, waar ze zo op zoek naar zijn. Daarnaast leggen ze de lat heel hoog voor zichzelf en moet alles ook nog eens perfect gedaan worden. De druk van sociale media, waar alles zo perfect lijkt, helpt hier ook niet bij.

Wat leer ik de meiden in mijn praktijk? Wie ben ik, wat zijn mijn kwaliteiten en behoeften, wat denk ik, wat voel ik en wat wil de onzekerheid/ angst mij vertellen, zijn zomaar wat vragen die beantwoord worden tijdens een coachtraject. Om van daaruit te leren om goed voor jezelf te zorgen, te weten wat jij wilt, angsten te overwinnen, je grenzen aan te geven en vertrouwen te krijgen in jezelf. Plezier te hebben en meer ontspannen en lichter door het leven te gaan. Dat is wat ik de meiden in mijn praktijk mee wil geven. Zoals ik altijd zeg ‘Ik zorg voor mij, want dan pas kan ik zorgen voor jou’!

Naast coachen is ook yoga een passie van mij. Ik ben yogadocente bij Mica Yoga. Een hele fijne, warme yogaschool in Nootdorp. Omdat ik naast mijn offline lessen nog meer meiden wil laten ervaren wat yoga voor hen kan betekenen, geef ik ook online yoga vanuit mijn praktijk.

Ook werk ik naast mijn praktijk als coach, faalangstreductietrainer en soms nog als leerkracht op een basisschool.

Patty weetjes

Ik ben een echte boekenwurm (Matilda is er niets bij), ik ben fan van Pippi Langkous (ook al ben ik van binnen stiekem meer een Anika, of juist daarom), er wordt mij weleens gezegd dat ik even mag ademhalen tussen het praten door (sorry, ik klets nu eenmaal graag maaarrr ik kan ook heel goed luisteren) en ik zou een kleine kantoorboekhandel kunnen beginnen met al mijn pennen, notitieboekjes, journals, stickers en tijdschriften.

Just Patty Coaching is aangesloten bij: